Rólunk

Dúlaként nagyon sok olyan anyával találkoztam, akinek a mindennapos émelygés, reggeli rosszullét és hányás beárnyékolta a baba érkezésének örömét az első trimeszterben vagy még tovább. Nem elég, hogy rossz közérzettel kellett számolniuk, állapotukból adódóan a hagyományos szerekhez sem fordulhattak enyhülésért. Én magam is megtapasztaltam mindezt harmadik várandósságomnál. Bizony nem volt egyszerű két óvodás mellett helytállni a váratlanul felbukkanó rosszullétek mellett.

A megoldást keresve jutottam el ehhez az amerikai édesanya által kifejlesztett karkötőhöz. 

Hogy hogyan vezetett az út az ötlettől a megvalósításig, arról ő maga mesél:

“A sürgősségi császármetszésem alatt a műtőben, valamint a műtét után folyamatosan hánytam. Nem tudtam élvezni a gyönyörű kislányommal töltött időt, mert az émelygéstől szörnyen éreztem magam. Az egyetlen dolog ami segített néhány borsmenta levél volt, amit az altatóorvos adott, hogy meg tudjam szagolni. Folyton elejtettem a leveleket, és a férjem szedte össze. Nem volt egyszerű dolog szoptatni és a leveleket is kézben tartani. Gyakorló altatóorvosként tudom, hogy egyik hányáscsillapítóként adott gyógyszer sem működött nálam, így ragtapasszal egy-egy kis gézlabdacsot ragasztottam mindkét csuklóm P6 pontjára és reméltem, hogy jobban fogom magam érezni. A közérzetem hamarosan javult és amikor kicsit rosszabban lettem, megszagoltam a leveleket. Amikor hazakerültünk a kórházból, próbáltam keresni ilyen terméket és azt találtam, hogy senki sem kombinálta még ezt a két, jól dokumentált émelygés-ellenes módszert: a megfelelően elhelyezett akkupresszúrás karkötőt, ami megkönnyebülést hoz, valamint az enyhülést adó hűsítő borsmenta illatot. Láttam, hogy a Sea Band nevű termék már létezett, de csúnya volt, idejétmúlt, nem vízálló és fájdalmas a viselése. Az újabb psi karkötők úgy néztek ki, mint egy karóra, állítható szorító mechanizmussal, amiről nem tudjuk, hogy mennyi nyomással kell használni, hogy megfelelően működjön. Eltökéltem, hogy természetes, esszenciális olajokkal fogok átitatni egy megfelelően felrakható karkötőt és tudtam, hogy el kell érnem bizonyos feltételeket úgy, mint: stílusosság, vízállóság, egyszerű használat, kényelem és a legfontosabb, hogy megkönnyebülést kell hoznia minél hamarabb a enyhülést adó hűsítő borsmenta illattal. Amíg a terméket tökéletesítettem, klinikai tanulmányok évtizedes tudása vezetett, amelyek megmutatták, hogy milyen hatásosak ezek a módszerek önmagukban is és tudtam, hogy a kombinációjuk erős megoldás lesz az émelygéssel, fejfájással és rosszul alvással küzdők számára. Jelenleg a NoMo Nausea émelygés elleni karkötő 11 klinikai próbában vesz részt, két publikációban szerepelt, valamint olyan közkedvelt magazinokban írtak róla, mint az amerikai Outpatient Sebészeti Magazin. Büszkén állíthatom, hogy az émelygéssel vagy hányással küzdő emberek 80 %-nak másodperceken belüli segítséget tudok adni.

A NoMo termékcsaládunk szerepelt az amerikai ABC, NBC televíziós csatornákon. Rövid történelmünk alatt számos díjat kaptunk, közöttük:

  • Az év üzletasszonya díj döntőse,

  • Az Év Sebészeti Terméke díj jelölése,

  • ECO Családbarát Termék a KIWI magazintól,

  • NAUI búvárok émelygés elleni terméke,

  • az iheart rádió Innovatív Üzlet jelöltje valamint az Év Kisvállalkozója díj döntőse.

A mi családunktól az Ön családjának. Reméljük, hogy karkötőink mindennapjaikat jobbá változtatják. Köszönjük, hogy a NoMo család tagja lett.